In China kun je ongeveer overal shaokao eten, dat is barbecue en wordt vooral 's avonds laat gegeten. Vaak zijn het vlezige spiesjes, maar je hebt ook groente, mais en tofu van de barbecue. Meestal is er ook gegrild brood. Ik heb het nog nooit gegeten maar dat betekent niet dat ik er niet de hele tijd aan denk. Een van de dingen die hoog op mijn lijstje staat om te eten is aubergine van de barbecue. Ik heb dit namelijk wel veel online gezien en moet dan altijd bijna kwijlen. Dit is wat er gebeurt. Een aubergine wordt in z'n geheel gepoft, jullie weten dat ik daarvan houd. Dan snijden ze hem overlangs doormidden en smeren ze er saus op, vaak veel knoflook en chilipeper en dit wordt dan nog een paar minuten gebarbecued zodat die saus in de aubergine trekt.
Ik had dit thuis nagebootst en een hele mooie foto voor jullie gemaakt, maar die kan ik nu nergens meer vinden. De noedels van deze week zijn eigenlijk het restjesrecept van die aubergine, dus je krijgt nu eigenlijk twee recepten in één. You're welcome. De aubergine at ik de eerste keer gewoon lekker op rijst. Ik ga het sowieso nog een keer eten tijdens deze reis, dus hou socials in de gaten voor hoe het er eigenlijk uit hoort te zien. O en het is weer een nieuwe maand dus nieuwe playlist, luister hem hier. Nog steeds veel gloomy herfst vibes. Het is dan wel zonnig in Shanghai, maar de wereld gaat ten onder dus iets vrolijkers kon ik er niet van maken.
INGREDIËNTEN AUBERGINE
1 aubergine
2 tenen knoflook 2 eetl. lichte sojasaus
2 eetl. gochugaru (Koreaanse chilivlokken)
1 eetl. honing
1 theel. sesamolie
BEREIDINGSWIJZE AUBERGINE
Verwarm de oven voor op 220 °C. Prik de aubergine in met een klein scherp mesje en rooster hem ongeveer een uur tot hij helemaal zacht is van binnen. Draai halverwege om.
Hak intussen de knoflook fijn en meng met de sojasaus, gochugaru, honing en sesamolie.
Haal de aubergine uit de oven en verlaag de temperatuur tot 200 °C. Snijd de aubergine over de lengte doormidden en schep de saus erop.
Leg de aubergine met de opengesneden sauzige kant omhoog terug in de oven en bak nog circa 10 minuten.
Haal de aubergine uit de oven, schep de binnenkant eruit en serveer die op rijst. Of dus op noedels zoals hieronder.
VOOR DE NOEDELS
Meng het vruchtvlees van een halve barbecue-aubergine met 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie en een snuf msg. Roer door gekookte noedels en maak af met dun gesneden bosui.
Komentáře