top of page
Foto van schrijveremmadethouars

Restjes rijstnoedelsalade



Zoals beloofd hier een restjesrecept. Vorige week hadden we deze heerlijke tofu met kokos-pindasaus. Pindasaus en kokos is natuurlijk overal lekker bij, maar het leuke van restjes is dat je ze zo kan tweaken dat je toch net weer een ander smaakprofiel hebt. Ik heb de saus hier iets aangelengd met vissaus, rijstazijn en een snuf suiker voor een beetje Vietnamese vibes. Verder heb ik eindelijk een mandoline gekocht waarmee je ook hele dunne reepjes kan snijden en wil ik nu nooit meer iets anders eten dan rauwe wortel en komkommer in van die perfecte reepjes.


En dank voor jullie lieve reacties op de vorige mail! Veel mensen waren enthousiast over een mix van alles dus ik ga jullie in China nog steed meer recepten verblijden, maar ook soms met wat andere leuke verhalen over dingen die ik daar eet of meemaak. Of over de eetcultuur van speicfieke plekken waar ik straks ben. Ik kijk bijvoorbeeld heel erg uit naar de paddenstoelencultuur in Yunnan, waar je ook hotpot met alleen maar paddenstoelen hebt. En ook een ham die heel erg lijkt op prosciutto. O en ik ga naar twee tofu towns, waar de tofu extra lekker is door de kwaliteit van het water daar. Whaaaat? Nou ja, stay tuned dus liefjes ik vlieg over een paar weken.


INGREDIËNTEN (1 persoon)

100 gram dikke rijstnoedels

1/2 portie kokospindasaus

1 theel. vissaus

1 theel. rijstazijn

snuf suiker

1/4 komkommer

1 kleine wortel

1/2 portie gebakken tofu


BEREIDINGSWIJZE

  1. Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Doe intussen de kokospindasaus in een kom en meng met de vissaus, rijstazijn en een snuf suiker. Vissaus kan nogal verschillen in sterkte dus proef of het goed is zo, en pas anders nog een beetje aan.

  3. Rasp de wortel en komkommer op een mandoline of snijd met de hand in dunne reepjes.

  4. Giet de noedels af en spoel koud onder de kraan. Breek de tofu in stukjes en meng alles door elkaar.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page