Sorry liefjes, het recept even iets later deze week. Ik heb dingen aan m'n hoofd. Dit recept stond allang op de foto maar ik kon het even niet voor jullie uittypen. Om het goed te maken geef ik twee gesigneerde exemplaren van Solo weg! Want deze week is m'n boek officieel uit! Hoera! Morgen is de officiele boekpresentatie maar hij ligt al de hele week in de winkel en jullie zijn er al uit aan het koken. Helemaal crazy. Als je reageert op deze mail met waarom je wil winnen maak je kans. De winnaars maak ik volgende week in de nieuwsbrief bekend!
Het leek me wel passend om in Solo release week een typisch Emma-gerecht te doen, namelijk caprese. In m'n boek staat ook een twist op m'n lievelingsgerecht (met harissa-aubergine). Deze met shiso is nog een stukje makkelijker maar ook heerlijk verfrissend en gewoon alles wat je van een caprese wil. Shisobladeren kun je bij de toko kopen en als je ze niet kunt vinden kun je het ook weglaten en alleen basilicum gebruiken. De dressing is dan ook al een leuke variatie op de klassieke olijfolie. En het is weer een nieuwe maand dus ik heb een nieuwe playlist voor jullie gemaakt. Met extra veel solo self love single inspiratie. Luister hem hier. Fijne zondag schatjes!
INGREDIËNTEN (1 persoon)
1 grote tomaat 1/4 komkommer zout
150 gram mozzarella 3 shisobladeren 1 eetl. lichte sojasaus
2 theel. sesamolie
1 theel. rijstazijn snuf kristalsuiker handvol basilicumblaadjes
brood om te serveren
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de tomaat en komkommer in blokjes, breng op smaak met zout en laat 15 tot 30 minuten uitlekken in een zeef. Zo worden ze extra smaakvol.
Hak de shisobladeren fijn en meng met de sojasaus, sesamolie, rijstazijn en een snuf suiker. Voeg de komkomer en tomaat toe en laat 5 minuten staan.
Scheur de mozzarella in stukken en meng door de salade. Doe de salade op een bord, verdeel de basilicum erover en serveer.
Comments