top of page
Foto van schrijveremmadethouars

Zomerbordje met kokos-knoflookcrispies



Met dit gerecht ben ik heel erg buiten m'n eigen gebaande paden gegaan. Ten eerste zit er fruit doorheen, iets waar ik doorgaans niet zo van houd in hartige gerechten. Ten tweede combineer ik dat fruit met knoflook. Ik zag een filmpje van Lucas Sin in Bangkok waarin hij een kraam bezocht met de meest waanzinnige fruitgerechten. Over het fruit werd een soort dikke siroop geschept die zoet was, maar ook met gedroogde garnaaltjes. Lucas was zo aan het genieten dat ik instant geïntrigeerd was. Gedroogde garnaaltjes had ik niet in huis, maar het leek me wel heel leuk om iets heel hartigs en umami's met fruit te combineren. Knoflookcripies met kokos en pinda it was.


Ik strooide de crispies over dit hele bordje, maar op het laatst heb ik alle restjes nog uit de bak gegeten met stukken watermeloen. Die combi was niet normaal. Verder had ik dit ingestoken als gewoon een 'bordje' met restjes dus kan je het weer maken met alles wat je in huis hebt. Little gem, komkommer of gerasptje wortel zou ook lekker fris zijn. Ik had nog een maiskolf van m'n groenteboer die zo lekker en zoet is dat je hem gewoon rauw kunt eten. Als je die niet hebt zou ik de mais eerder vervangen door iets anders dan mais uit blik gebruiken.


O en ik heb nog iets leuks: ik mag 10 kaarten weggeven voor mijn kookdemo tijdens Low Food Symposium op zaterdag 7 september om 13 uur. Als je kans wil maken mail dan even naar hello@lowfood.nl (max 2 kaarten pp). Als je hebt gewonnen krijg je maandag bericht.


INGREDIËNTEN (1 persoon)

100 gram glasnoedels

3 tenen knoflook 2 eetlepels kokosrasp 2 eetl. zonnebloemolie

2 kleine handjes gezouten pinda's 1 eetl. honing 1 eetl. vissaus

1/2 limoen, sap

witte peper 1 tomaat 1 flink stuk watermeloen 1/2 mais

paar blaadjes munt


BEREIDINGSWIJZE

  1. Bereid de glasnoedels zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Hak de knoflook fijn.

  3. Rooster de kokos in een koekenpan op laag vuur goudbruin. Haal uit de pan en veeg de pan schoon.

  4. Doe de knoflook en zonnebloemolie de koekenpan en zet het vuur aan. Bak de knoflook op laag vuur onder constant roeren goudbruin. Giet af (bewaar de olie!) en laat afkoelen.

  5. Hak de pinda's fijn en meng met de knoflook en kokos.

  6. Meng de knoflookolie met de vissaus, limoensap en versgemalen witte peper naar smaak.

  7. Snijd de tomaat in plakken en de watermeloen in blokjes. Snijd de mais van de kolf.

  8. Meng alle ingrediënten behalve de crispies met de dressing. Ik deed dit apart en legde alle ingrediënten naast elkaar voor bordjes vibe. Dan kan je beter bepalen wat je per hap eet. Maar je mag er ook een grote salade van maken.

  9. Strooi de crispies eroverheen en maak af met de munt.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page